Dua, nuk dua, nuk mundem dhe s’po mund të e them

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Skender Mustafi Reagim ndaj artikullit “SULLTAN MEHMETI I DYTË NË MES TË PRISHTINËS!!!” nga Riza Lahi, botuar tek prishtinapress.info Artikujt zakonisht duhet të bartin një porosi e cila u hap sytë lexuesve dhe në fund nuk mund të përcjellin tjetër veç pohimit (kuptohet nëse artikulli tillë ngrihet mbi fakte) dhe mësimit që arrijnë nga porosia e cila përcillet nga ai artikull. Artikulli më sipër nuk bart mesazh, por është një koklavitje mes asaj që dua, nuk dua, nuk  mundem dhe s’po mund të e them. Përpilimi i një lidhjeje…

Lexo më shumë

Martesa e Aliut r.a. dhe Fatimes r.a.

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Kur Aliu r.a. dhe Fatmija r.a. u martuan dhe para se të hynte në shtëpi natën e parë Pejgamberi a.s. i tha Aliut : “Mos iu afro para se të hyj unë!”. Thoshte Aliu r.a. thotë : “Unë u ula në një anë të dhomës dhe ajo u ul në anën tjetër. Më pastaj, erdhi Pejgamberi a.s. e vendosi dorën time mbi dorën e Fatimes dhe filloi të bëjë një dua në të cilën thoshte: “O Allah, Fatimja është pjesë imja! O Allah, Fatmija është e dashur për zemrën time!…

Lexo më shumë