I madhi Kadare (poezi)

0

Autor: Skender Mustafi

I madhi Kadare

s’është lapsi që mban nderin t‘shkruaj një fjalë
është koka që bën dritë në errësirë
po edhe fjala s‘është që e bën njeriun t‘madh
ajo është vepra e tij e bardhë, e dëlirë

ti emër i madh i njeriut t’vogël
sa shumë e deshe ti lirinë
por sa erdhi ti e shpordhe
dhe ike e le të qetë Shqipërinë

ky i mjeri populli ynë
që nuk deshi këtë kokë-njeri
e sa mall ka ky për shqipërinë
sikur t‘vinte xhaxhi njëherë
e sa s’bashku do t’na riduan, të gjithë e dinë

o i madhi pishtari ynë
që desh na e lidhe kryqin qafës
ne e duam vegjëlinë
siç ti  deshte më shumë Francën

po ne t’i falim këto shpifje t’qëna
se ti je nga fara e gjaku (?)
dhe ne duam të t’duam më shumë se nëna
se ty relikt të takon haku

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprak“Ujku”, poezi nga Jorgo Papingji
Artikulli tjetërDepërtimi dhe Përdorimi i internetit në Kosovë
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU