60+ thënie nga Malcolm X

Përgatiti, përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Bëhu paqësorë, bëhu i sjellshëm, iu nënshtro ligjit, respekto secilin; por nëse ndokush vë dorë mbi ty, e dërgo tek varrezat. Nuk ka gjë më të mirë se mjerimi. Çdo humbje, çdo thyerje zemre, çdo humbje, përmban farën e vetë, mësimin e vetë në atë si të përmirësoni përmbushjen herën tjetër. Njeriu i cili nuk ngrihet për asgjë do të dështojë për çdo gjë. Jam për të vërtetën, pavarësisht kush e thotë atë. Jam për drejtësi, pavarësisht kush është për ose kundër. Askush nuk…

Read More

60+ thënie mbi paqen

Përgatiti: Skender Mustafi 1 Muhammad Ali Nëse mund të fshikullosh çdo njeri në botë, asnjëherë nuk do ta njohësh paqen. 2 Leo Tolstoy “Nëse më do ashtu si thua,” pëshpëriti, “bëje që të jem në paqe”. 3 Jeremy Aldana Dhimbja do të lëshojë, kur ti pajtohesh. 4 Aristoteli Nuk mjafton të fitohet lufta; është më me rëndësi të organizohet paqja 5 Ralph Waldo Emerson Askush s’mund të të sjellë paqe veç ti vetes. 6 Desmond Tutu Nëse dëshiron të bësh paqe, ti nuk flet me miqtë, ti flet me armiqtë.…

Read More