Gris skedat e bllokuara, madje ato që kanë porosi: “Could Not Find This Item”

Përgatiti: Skender Mustafi

E pa besueshme se si një skedë e vetme, apo një dosje apo një arkiv mund të ju shqetësojë tërë kohën. Para një viti kam shkarkuar një dosje, e kam zbrazur dhe më pas kam dashur të  e grisi arkivin dhe është grisur duke lënë pas një arkiv të zbrazët i cili nuk grisej fare. Huuh. Kam provuar shumë programe si unlocker ose shtesa si “Take Ownership” e të tjera megjithatë nuk kanë funksionuar.


Sot përfundimisht ia arrita qëllimit përmes “Command Prompt” edhe atë me një truk të vogël.

Nëse e keni problemin e njëjtë, atëherë ja se si griset.

  1. Kaloni tek START dhe tek fusha kërkoni cmd
  2. Pasi të jetë paraqitur në listë programi atëherë shtypni me të djathtë dhe klikoni mbi “Run as Administrator
  3. Në fushën që keni hapur navigoni deri tek dosja në të cilën gjendet dosja, skeda ose arkivi “problematik
  4. Në atë dosje kërkoni me dir /x (shih foton)
  5. Në listë do të paraqiten materialet në atë dosje me emrat e tyre dhe me emrat bazë që janë emra të formatuar
  6. Tani tek fusha shkruani del emri emri-i-formatuar, në rastin tim siç e shihni në foto kisha problem me arkivin GraublauSansWeb.zip emri i formatuar i të cilit ishte: GRAUBL~2.ZIP. Pra në këtë rast duhej shkruar: del GRAUBL~2.ZIP
  7. Problemi im me këtë veprim u zgjodh.

Suksese!

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni