Mbreti dhe Bujku

Një mbret kishte dalë në një piknik në natyrë për të përthithur pak ajër të pastër. Gjatë shëtitjes pa një bujk i cili me plotë hare po mbjelltë tokën. E takoi dhe epyeti: Mbreti: O burrë, po shoh sejeni shumë të gëzuar që po punoni tokën, a është kjo toka e juaj? Bujku: Jo zotëri, kjo nuk është toka ime, unë punoj me mëditje- me rrogë. Mbreti: Po sa rrogë merre për këtë punë që e bëni ju ? Bujku: Për këtë punë marr katër dinarë!. Mbreti: A të mjaftojnë…

Read More

Gjenerimi i Modelit të Biznesit: Propozimi i Vlerës

Përgatiti: Skender Mustafi “Propozimi i vlerës” është pjesa kryesore e cilësdo strukturë të modelit të biznesit, kjo pasi përmes përpilimit të modelit të biznesit kompania ka për qëllim analizën e mundësive për krijimin e vlerës, shpërndarjen e saj tek konsumatorët dhe kapjen e saj (krijimin e profitit). Për më tepër propozimi i vlerës së caktuar është shkaku që konsumatorët përcaktohen për një kompani dhe largohen nga një tjetër. Kjo vlerë përmbush nevojat dhe dëshirat e konsumatorëve, zgjedh problemet e tyre. Pra, propozimi i vlerës është përmbledhje e përfitimeve që kompania i ofron konsumatorëve (Osterwalder &…

Read More