Thënie mbi Palestinën

• Arabëve të tokës së Izraelit (Palestinezët) u ka mbetur vetëm një funksion – që të ikin. (David Ben Gurion, 21 Tetor, 1948)

• Nuk ka drejtësi, nuk ka ligj, nuk ka Zot në qiell, vetëm një ligj i vetëm që vendosë dhe zëvendëson gjithçka — kolonizimi [jehud i tokës]. (Ze’ev Jabotinsky, 1926)

• Ne duhet tharë ndërgjegjen e palestinezëve se ata janë një populli mundur. (Moshe Ya’alon)

• Palestinezët janë kafshë. Ata janë më pakë se njerëz. Ata janë kafshë të egra. Izraeli është tokë e dashurisë. Njerëzit në Izrael e duan njëri tjetrin. Por palestinezët nuk duan. Ata urrejnë. Ata duhet zhdukur. Ne do t’i djegim ata. Ne duhet rimarrë Betlehemin, të rimarrim gjithë tokën dhe t’i heqim qafe ata. (reporter izraelit, publikuar në “Harper’s Magazine Foundation”)

• Është gabim dhe jo njerëzore tu imponohen jehudët arabëve. Çfar po ndodh sot në Palestinë nuk mund të arsyetohet me asnjë kod sjelljeje. (Mahatma Gandhi, 1939)

• Ne duhet detyruar ata [arabët] lë largohen nga këtu. Publiku arab duhet ndjerë që toka po u hiqet nga nën këmbët e tyre. Fakti i ekzistimit të tyre rrezikon jetën tonë çdo ditë. Për sigurinë tonë, nuk ka vend për arabët me ne në këtë shtet. (David Rozentzweig, Nekudah, Dhjetor 1983.)

• Njerëzit nuk paketohen thjeshtë në kamionë dhe largohen që këtej. Unë preferoj që të zhvillojmë një politikë më pozitive… të krijojmë, në efekt, kushte që në mënyrë pozitive do t’i shtien të largohen. (Ariel Sharon, cituar nga David Bernstein (duke raprotuar nga Jerusalemi), Largimi me forcë i arabëve mbështetet në Izrael, The Times (Londër), 24 Gusht, 1988.)

• Janë vrarë fëmijë edhe në konflikte tjera, i kam mbuluar (me lajme) – por asnjëherë më parë nuk kam parë ushtarë t’i tërheqin fëmijët si minjtë në kurth dhe ti vrasin për sport. ( “A Gaza Diary” nga Chris Hedges, New York Times)

• Nuk besoj […] në asnjë kompromis me palestinezët. (Ministri Izraelit i Punëse Strategjike, Avigdor Lieberman, Mars 2006)

• Populli i pa fajshëm palestinez po trajtohet si kafshë, me supozimin se janë të fajshëm për krim. Sepse ata votuan për kandidatët që janë anëtar të Hamasit, qeveria amerikane është bërë fuqi shtytëse pas një skeme me sa duket efektive e privimit të publikut të përgjithshëm të të ardhurave, qasjen në botën e jashtme dhe në nevojat e jetës… (Ish presidenti amerikan Xhimi Karter, Maj 2006)

• Nëse je neutral në situata të padrejtësisë, ke zgjedhur anën e agresorit. (Fituesi i Çmimit Nobel Archbishop Desmond Tutu)

• Kërcënimi i palestinezëve është i dukshëm, si kanceri. Kur je i sulmuar ekstremisht, e sheh sulmin, je i lënduar. Kanceri, në anën tjetër, është diçka e brendshme. Për këtë e shoh si më shqetësues, sepse në këtë rast diagnoza është kritike. Nëse diagnoza është e gabueshme dhe njerëzit thonë se nuk është kancer por kokëdhimbje, atëherë përgjigja është e pa rëndësishme. Por, unë ngul këmbë se është kancer. Diagnoza ime profesionale është se këtu është një fenoment që përbën një kërcënim ekzistues. (Shefi i Stafit IDF Moshe Ya’alon, Mars 2002)

• Neutraliteti në [rastin] Palestinë-Izrael nuk dallon nga refuzimi për të bërë dallimin mes robit dhe zotërisë së robit ose mes fëmijës dhe priftit abuzues. (Kathleen Christison)

• Ne duhet hequr qafe palestinezët njësoj sikur hiqet qafe morri. (Ministri Izraelit i Turizmit Rehevam Ze`evi, 2 Korrik 2001)

• Palestinezët janë kafshë që ecin në dy këmbë. (Menahim Begin, cituar nga Amnon Kapeliouk në “Begin and the Beasts”. 25 Qershor 1982.)

• Palestinezët do të thyhen si karkaleca… kokat e thyera për gurë e mure. (Menahim Begin, në kohën kur ishte Kryeministër Izraelitë, 1 Prill 1988.)

• Çdo herë që bëjmë diçka, më thua Amerika do të bëjë këtë do të bëjë atë… Dua të të them diçka qartë: Mos u merakos nga presioni Amerikan mbi Izraelin. Ne, populli jehud, kontrollojm Amerikën, dhe amerikanët e dinë këtë. (Kryeministri Izraelit, 3 Tetor 2001)

• Palestinezët janë si krokodilë, sa më shumë që u jep mish aq më shumë duan. (Ehud Barak, në kohën që ishte Kryeministër Izraelit. 28 Gusht 2000. Raportuar në “Jerusalem Post” më 30 Gusht 2000.)

• Ja çfar është e lezetshme, me sa duket, rreth Gazës: E sheh një person në rrugë … Nuk ka nevoj të jetë me armë … dhe mund thjestë të vrasësh. (Aviv, komandues i skuadrës izraelite “Givati Brigades”, intervistuar nga Ha’aretz)

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni