Miu dhe kurthi

1

Marrë nga: Amarildo Durrsi
(Facebook)
Autori i pa njohur

Një ditë miu pa se fshatari vendosi një kurth për minj. Shkoi miu e i tregoi pulës, deles dhe lopës. Dhe të gjithë i thanë:
– “Kurthi për minj është problem yti. Nuk na intereson kjo.”
Pas pak kohe, në kurth bie gjarpri dhe e kafshon të shoqen e fshatarit. Në përpjekje për ta shëruar, i zien një supë pule. Pastaj therë delen, për t’i respektuar ata që vinin për ta parë. Në fund theri lopën, për t’i ushqyer, si ka hije, mysafirët që kishin ardhur për varrim.
Ndërsa miu gjatë gjithë kohës shikonte nga vrima në mur dhe mendonte për gjera që… ja siç e patë, nuk kanë të bëjnë fare me të!

Morali: “Merru me punët tua dhe rregullo marrëdhëniet me Zotin, të tjerat s’të interesojnë!”

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakArdhmëria
Artikulli tjetërBruto Prodhimi Vendor për banor i shteteve Ballkanike
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

1 Koment

PËRGJIGJU