A është vera e ndaluar!?

Një burrë erdhi tek Ijas Ibn Muaviu  dhe biseduan: Burri: Cili është vendimi rreth verës në Islam? Gjykatësi: Është Haram (e ndaluar). Burri : Po uji? Gjykatësi: Është Hallall (e lejuar). Burri: Po rrushi dhe hurmja? Gjykatësi: Po edhe këto janë hallall. Burri : Përse të gjitha nga këto përmbajtje janë të lejuara, por kur i bashkon bëhen të ndaluara? Gjykatësi shikoi në njeriun dhe tha: Nëse të godas me një grusht dhe , a mendon se do të lëndon”. Burri : Nuk do të më lëndonte. Gjykatësi: Si thua…

Read More