Objects First with Java – Ushtrimi 1.7.

0

Përgatiti: Skender Mustafi

Startoni “BlueJ” dhe hapeni projektin “shapes” i cili gjendet në dosjen e kapitullit të parë. Pasi të keni hapur këtë projekt në ekranin tuaj paraqiten katër katrorë (klasa): tringle, square, circle dhe canvas.

Ushtrimet janë të marra nga libri “Objects First with Java, a practical introduction using BlueJ” nga David Barnes, Michael Kölling, Edicioni i IV, viti 2009.

Ushtrimi
Krijoni disa objekte të ndryshme nga tri klasat dhe pastaj ua ndërroni madhësitë, ngjyrat, pozitat, ashtu siç dëshironi.

 

Zgjidhja

Për të zgjidhur ushtrimin duhet që të krijoni objekte nga klasat që dëshironi dhe duke shtypur mbi secilin objekt të inicioni metodat dhe të i ndërroni të dhënat sipas dëshirës suaj.bluej

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakObjects First with Java – Ushtrimi 1.6.
Artikulli tjetërObjects First with Java – Ushtrimi 1.9.
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU