Objects First with Java – Ushtrimi 1.3.

0

Përgatiti: Skender Mustafi

Startoni “BlueJ” dhe hapeni projektin “shapes” i cili gjendet në dosjen e kapitullit të parë. Pasi të keni hapur këtë projekt në ekranin tuaj paraqiten katër katrorë (klasa): tringle, square, circle dhe canvas.

Ushtrimet janë të marra nga libri “Objects First with Java, a practical introduction using BlueJ” nga David Barnes, Michael Kölling, Edicioni i IV, viti 2009.

Ushtrimi 1.3.
Inico medodat void moveVertical(int distance), void moveHorizontal(int distance) dhe void slowMoveHorizontal(int distance) dhe trego se çfarë po ndodhë.

Kodi nga Libri

Në këtë paketë e keni të përgatitur kodin të cilin nuk keni nevojë të analizoni tani për tani. E shkarkoni paketën, e nxirrni nga arkivi dhe e hapni përmes BlueJ.

Shkarkoni: [Download not found]

Zgjidhja 1.3.
Vazhdim i ushtrimeve 1.1.  dhe 1.2. Nëse tentojmë të iniciojmë urdhrat (metodat) : void moveVertical(int distance)void moveHorizontal(int distance) dhe void slowMoveHorizontal(int distance) do të shohim se gjatë inicimit të këtyre metodave na nevojiten vlera parametrash që nënkupton faktin se ne vetë caktojmë distancën të cilën duhet të e kalojë objekti i krijuar (ose objektet e krijuara nëse krijojmë më shumë se një objekt). Provoni!!

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakObjects First with Java – Ushtrimi 1.2.
Artikulli tjetërObjects First with Java – Ushtrimi 1.4.
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU